Privé danslessen – Waarom & hoeveel kost het?
22 oktober 2021 

Privé danslessen – Waarom & hoeveel kost het?

Wat is het eerste dat in je opkomt als je "social dancing" hoort? De kans is groot dat je het gevoel hebt dat dansen in het openbaar niet jouw ding is of dat je gewoon te nerveus wordt om het een kans te geven. Wat het geval ook is, je moet de danskunst leren, en de zekerste manier om dit te doen is door je aan te melden voor privélessen. Het punt is dat privédanslessen de pro in je naar boven kunnen halen en je zelfverzekerd genoeg kunnen maken om voor iedereen op te treden.

Het klopt dat privédanslessen duurder zijn dan andere soorten lessen, maar het goede is dat ze het dubbel en dwars waard zijn.

Toch overwegen om privé danslessen te volgen? Hier zijn drie belangrijkste redenen waarom je je vandaag zou moeten aanmelden.

Focus ligt alleen op jou

Ja! Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom je privélessen zou willen - alles wordt op jou afgestemd! Op het moment dat je leraar je doelen identificeert, zal hij of zij in actie komen en natuurlijk de bal aan het rollen krijgen.

Over doelen gesproken, het kan zijn dat je een pro-competitieve danser of sociale danser wilt worden en zoals we weten, verschillende technieken die je moet beheersen voor elk. Als je je vaardigheden voor een wedstrijd wilt verbeteren, is de kans groter dat je instructeur zich richt op de juiste techniek, uitvoering van choreografie en dergelijke. Aan de andere kant vereist sociaal dansen dat je leert hoe je je partner het beste kunt leiden of hoe je het beste kunt volgen en plezier moet hebben terwijl je bezig bent!

Al met al zal je leraar ervoor zorgen dat je lessen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en dat is natuurlijk fantastisch.

Snellere resultaten

Aangezien het hier alleen jij en je leraar zijn, kun je er zeker van zijn dat je binnen de kortste keren een professional wordt. Zoals je waarschijnlijk al geraden had, zal je instructeur genoeg tijd hebben om je probleemgebieden te vinden en je dansvaardigheden daar aan te scherpen. Laten we nu aannemen dat je problemen hebt met het draaien van een punt in Salsa of Bachata, je kunt het gewoon met je leraar bespreken en daarop focussen.

Dus wat is het punt? Nou, het is vrij eenvoudig - privélessen duiken in een enorme hoeveelheid details en techniek die je waarschijnlijk niet in een groepsles zult krijgen. Zoals we weten, kan een groepsles tot 40 studenten hebben die hulp nodig hebben, en natuurlijk moet de leraar aan elk van hen aandacht besteden - je begrijpt het punt zeker.

Al met al zijn privélessen zeker de beste keuze als je zo snel mogelijk goed wilt worden.

Super handig

Het is ook goed om te weten dat privélessen ongelooflijk handig zijn - je kunt ervoor kiezen om ze in te plannen wanneer je maar wilt, en dat is al top. In wezen kunt je de tijd nemen om andere belangrijke taken te doen en je privélessen inplannen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Kosten van privé danslessen

Zoals eerder vermeld, zijn privédanslessen duurder dan groepslessen bijvoorbeeld maar natuurlijk zorgen ze voor betere resultaten. Het is belangrijk op te merken dat de prijs hoog is, omdat de leraar zijn of haar inspanningen op jou en jou alleen zal richten.

Zoals je waarschijnlijk verwachtte, variëren de kosten van privédanslessen van instructeur tot instructeur, maar het is meestal rond de € 75 per uur. Al met al, aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over het starten van je lessen. We gaan graag met je op reis en laten je nieuwe passie groeien!

Happy dancing!

Over de schrijver
Reactie plaatsen