6 ladystyling tips en gratis handstyling les
19 november 2021 

6 ladystyling tips en gratis handstyling les

Drama! Armen! Finger egg! Headflick! 

Enkele termen in de ladystyling. Styling wil zeggen het verfraaien van je dans, waarbij jij met een of meer lichaamsdeel een extra beweging maakt. De shine (ook wel freestyle of solo work genoemd), is een ander soort styling. Dit vestigt aandacht op jou en je partner apart; dit kan ervoor zorgen dat jullie er spectaculair uitzien… of juist niet. Dit kan je vrij laten voelen of juist klungelig.

Hier komen tips om super sexy en relaxed op de dansvloer te staan.

1. Style niet te vaak

Je bent dan teveel met jezelf bezig en je kan je partner niet meer normaal volgen, je gaat dingen missen in zijn leiden. Dus relax en geniet van de dans. Het gaat bovendien ook om kwaliteit, niet om kwantiteit.

2. Oefen veel

Soms komt iets wat in je hoofd zit er niet zo mooi uit. Bepaalde bewegingen zoals bijv in de Suzy Q of de rumba kunnen ongemakkelijk aanvoelen. Oefen alleen thuis, als niemand kijkt. Oefen totdat je je er fijn bij voelt en het er goed uitziet. Gebruik daarna de shine op de dansvloer.

Neem vervolgens per avond maar enkele nieuwe dingen, en oefen deze de hele avond, zodat je dit vervolgens kunt dromen. Als je 10 dingen tegelijk wilt oefenen, ben je ook weer minder met je partner bezig.

3. Blijf ademen

Dit klinkt misschien stom, maar veel dansers houden hun adem in tijdens het dansen. Geef in eerste instantie alle aandacht aan je partner, en zorg ervoor dat je goed blijft volgen. Na een tijdje (bij de een duurt het wat langer dan bij de ander), wordt het natuurlijk en hoef je er niet meer bij na te denken.

4. Leer iets nieuws

Zodra je je goed voelt bij de ene styling, leer iets anders en blijf alles mixen zodat elke dans anders wordt. Blijf creatief. Eerst kun je styling bij anderen “afkijken”. Later zal iemand ander jou dan kopiëren.

5. Blijf lachen

Als je stylet, onthoud dat je moet blijven lachen en kin op! Laat zien dat je aan het genieten bent (ook al ben je als een gek in je hoofd aan het tellen en denken dat dit het moeilijkste is wat er bestaat).

6. Vraag mannen ten dans op langzame liedjes

Langzame liedjes zijn heerlijk om je styling op te oefenen, omdat je meer tijd hebt om je voor te bereiden, de styling uit te voeren en prachtig af te maken. Ook mannen die minder goed kunnen dansen dan jij (meer basic steps doen) zijn ideaal om je styling mee te oefenen omdat je je minder hoeft te concentreren op complexe leid en volg technieken. Geef hem wel wat oog contact, of een knipoog of glimlach, dan wil voelt hij zich niet te overdonderd.

Wil je de finger egg oefenen? Kijk dan naar een oefenfilmpje via deze link >>

(login met je Facebook of email).
Over de schrijver
Reactie plaatsen