5 manieren hoe shines je een geweldige danser(es) maken
22 november 2021 

5 manieren hoe shines je een geweldige danser(es) maken

Wel eens nagedacht dat je van perfect voetenwerk (shines) een betere danser wordt? Zo ja, maak je borst maar nat, want hier zijn toffe redenen waarom je het echt wilt perfectioneren.

We weten we dat de connectie met je partner de essentie is van Latin-dansen, maar het is nooit verkeerd om ook solo shines goed te beheersen.

Bovendien ben ik er vrij zeker van dat je het geweldig zult vinden om een van de meest bewonderde Latin-dansers te zijn op de dansvloer: met sexy, funky, speelse en muzikale bewegingen! Wie wil er nou niet al die aandacht?

Hier zijn vijf redenen waarop shines je dans en spel op de dansvloer kunnen verbeteren.

1. Perfecte timing

Het allereerste dat je moet weten, is dat dansen over verbinding gaat - het is de sleutel tot perfectie. Het is ongelooflijk belangrijk om tijdens het dansen verbinding te maken. Niet alleen met je danspartner, maar ook met het ritme en het tempo van de muziek. Je mooie voetenwerk kan ervoor zorgen dat je opvalt. Je voetenwerk afstemmen op het ritme van de muziek is een fundamentele vaardigheid die je wilt leren voordat je met iemand anders probeert te dansen. Eerst de basics, dan de show 😉. Bovendien ontwikkel je de vaardigheid om één te zijn met het ritme van de muziek.

2. Geen angst om te dansen zonder partner

Wil je je angst om los gelaten te worden door je partner op de dansvloer overwinnen? Zo ja, leer dan wat simpele shines! Het leren van voetenwerk geeft je het vertrouwen om alleen te dansen en dat is enorm. Het wordt tijd om die zijwieltjes eraf te halen en te shinen!

3. Aanpassen aan verschillende snelheden

Laten we eerlijk zijn; je hebt energie nodig om snel te bewegen op de dansvloer - het is niet iets dat zomaar gebeurt. Bovendien is het niet zo eenvoudig om langzaam gecontroleerde stappen te zetten. Dus wat is het punt? Nou, er is eigenlijk gerichte oefening voor nodig om één te zijn met de verschillende snelheden en stemmingen van muziek, en niets werkt beter dan soepel voetenwerk. In wezen, als je voetenwerk leert, kun je je vermogen om snel, langzaam en tussendoor te bewegen op de proef stellen.

4. Muzikaliteit

Als je een kijkje neemt bij enkele van de meest muzikale dansers in salsa, cha cha en bachata, zul je merken dat ze zich zowel op hun gemak voelen als bevrijd door de kunst van het solo dansen. Het punt is dat Latin-muziek een indrukwekkende verscheidenheid aan geluiden, stemmingen en smaken heeft - je hoeft alleen maar in je eentje te dansen om volledig ondergedompeld te worden in de nuances van elk nummer. Het goede ding is dat je het kunt doen zonder je zorgen te maken over leiden of volgen. Onthoud dat het tijd kost om de blazers, percussie, piano, melodie, zang en de pauzes onder de knie te krijgen. Dat gezegd hebbende, is het aan jou zelf om kilometers te maken. Luister naar Latin-muziek, probeer de variaties te horen en oefen!

5. Word een professional in balans en centreren

Ben je tijdens het dansen altijd afhankelijk van je partner voor balans? Zo ja, dan ben je niet de enige. Zelfs sommige ervaren leiders en volgers hebben moeite om hun evenwicht te bewaren binnen het partnerwerk. Als je al lang in deze positie zit, raad ik je aan om alleen te oefenen. Ik adviseer je om in het kleinste kamertje in je huis 🧻, een draai op de plaats te maken. Dan moét je wel je gewicht boven je standbeen houden.

En dat is het! Oefen alle 5 items en je zult merken dat je je dansspel hebt verbeterd op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Blijf stralen!


Over de schrijver
Reactie plaatsen